Gulating Lagmannsrett. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

En 28 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til fem års fengsel for nettovergrep mot en rekke barn. Straffen er ett år strengere enn i tingretten.

Mannen var tiltalt for nettovergrep mot 48 jenter og én gutt. Barna kom fra hele landet, og den yngste var ei jente på ti år.

Ifølge Bergens Tidende startet saken i 2014 da en mor i Vestfold kontaktet politiet etter å ha oppdaget datterens Skype-chat på sin iPad. Mannen ba der den ti år gamle jenta om å kle av seg og spurte om de skulle gjennomføre samleie.

annonse

Mannen ble deretter pågrepet på høsten samme år. Ved å følge datasporene fant politiet fram til totalt 49 barn som var utsatt for nettovergrep fra mannen.

Forholdene hadde pågått et års tid da mannen ble avslørt.

I Bergen tingrett i mars i fjor erkjente mannen de fleste forholdene, men valgte å anke dommen på fire år. Nå har altså lagmannsretten skjerpet straffen til fem års fengsel.

annonse

«Hadde han ikke blitt stoppet, er det lagmannsrettens klare oppfatning at listen over overgrep og fornærmede hadde blitt enda lengre» heter det i dommen fra Gulating lagmannsrett.

Samtidig avslo retten å ta opp erstatningsspørsmålet på nytt. Det betyr at dommen fra tingretten når det gjelder oppreisningserstatning blir stående. Mannen må dermed betale totalt 970.000 kroner i oppreisningserstatning til 13 av barna.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon