Nasjonalforsamlingens leder Juan Guaido talte i en avstengt gate i Caracas fredag. Han utfordrer president Nicolás Maduro. Foto: AP / NTB scanpix

Canada vil være vertskap for det neste møtet i Lima-gruppen om krisen i Venezuela, opplyser myndighetene i landet.

annonse

Det er ikke satt noen dato for samtalene ennå, men kilden sier til AFP at «jo før, jo bedre ettersom krisen i Venezuela tiltar».

De fleste medlemslandene i den såkalte Lima-gruppen, som er 14 latinamerikanske land og Canada, har oppfordret president Nicolás Maduro i Venezuela til å trekke seg. Mexico, Guyana og Saint Lucia var de eneste medlemslandene som ikke signerte erklæringen.

Venezuela er i dyp økonomisk og politisk krise, med mat- og medisinmangel og skyhøy inflasjon.

Opposisjonsleder Juan Guaidó i Venezuela, som hevder han er landets midlertidige president, har raskt fått støtte fra en rekke andre land. Landets militære ser imidlertid ut til å støtter Maduro inntil videre. Offentlig har forsvarsminister Vladimir Padrino López avvist Guaidó som midlertidig president.

Russland, som tidligere har støttet Maduro økonomisk og med våpenleveranser, er blant landene som har reagert kraftig på støtten til Guaidó.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.