Twitter. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

En stor del av de falske nyhetene som spres på Twitter, legges ut av ytterst få brukere som ofte er eldre og konservative, viser en undersøkelse.

annonse

Amerikanske forskere har undersøkt 16.000 Twitter-kontoer og fant at nærmere 80 prosent av alle falske nyheter som ble spredt via disse, kom fra 16 brukere.

annonse

David Lazer ved Northeastern University har ledet undersøkelsen og konstaterer at 99 prosent av Twitter-brukerne så å si aldri sprer falsk informasjon.

De falske nyhetene kommer fra svært få Twitter-kontoer, som i stor grad eies av eldre og konservative brukere, konstaterer forskerne, som presenterer sine funn i siste utgave av tidsskriftet Science.

Forskernes funn er i stor grad sammenfallende med konklusjonene i en undersøkelse om Facebook som ble publisert tidligere i måneden.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.