Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov kaller USAs avgjørelse om å støtte Venezuelas opposisjonsleder og selverklærte president Juan Guaidó «destruktiv».

annonse

– USAs politikk overfor Venezuela er, som med mange andre land, destruktiv slik jeg ser det, sa han på en pressekonferanse sammen med sin marokkanske motpart, Nasser Bourita.

USAs utenriksdepartement sier utenriksminister Mike Pompeo vil forsøke å overtale medlemmene i FNs sikkerhetsråd til å anerkjenne Juan Guaidó som fungerende president i et kommende krisemøte.

– Denne oppførselen er uakseptabel. Den undergraver prinsippene til FN-pakten og det internasjonale samfunnets standarder, sier Lavrov.

Russland, som har vetorett i Sikkerhetsrådet, vil forsvare sin posisjon, understreker han.

Russland og Kina er blant landene som støtter Nicolás Maduro, mens USA og en rekke andre land i Sør-Amerika ikke anerkjenner hamsom president.

Under et besøk til Moskva i desember offentliggjorde Maduro at russerne ville investere 6 milliarder dollar, eller 51 milliarder norske kroner, i venezuelansk olje og kull.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.