Bydel Fjell i Drammen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Tyrkisk Kultur- og Aktivitetsforening mener at Drammen bør hevde sin flerkulturelle identitet, og omdøpe noen av byens gater. 

annonse

Flere gater og veier i Drammen skal få nye navn, i forbindelse med kommunesammenslåing. Derfor har befolkningen blitt invitert til å komme med sine innspill til potensielle, nye navn.

Tyrkisk Kultur- og Aktivitetsforening er en av de som har kommet med flere innspill. De mener at Drammen bør døpe om en eller flere gater for å gjenspeile byens flerkulturelle befolkning. Dette rapporterer Drammens Tidende.

– I 2019 er det 50 år siden de første arbeidsinnvandrerne kom fra Tyrkia til Drammen. Vi mener at dette er en god anledning til å markere dette, sier Ali R. Karagöz fra foreningen.

Foreningen har foreslått tre navn, som reflekterer en forbindelse til Tyrkia og Lilleasia: Anatoliaveien, Lille Anatolia og Mevlana Rumins vei. Anatolia er en betegnelse på det geografiske området der republikken Tyrkia befinner seg i dag. Mevlana Rumi er en kjent tyrkisk-persisk dikter.

Karagöz peker spesielt på området Fjell, der mange med «flerkulturell bakgrunn» har bosatt seg, som en bydel der veiene bør døpes om.

Uaktuelt, foreløpig

– Jeg har forståelse og respekt for innspillet, men jeg ser ikke for meg at vi kan endre tradisjonsrike og innarbeidede navn. Men foreningen er hjertelig velkommen til å komme med forslag til nye navn når det blir aktuelt – for eksempel når det bygges nye veier, sier ordførerkandidat for Nye Drammen, Fredrik Haaning (H) til DT.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.