Stoltenberg ledet fredag årets første møte i NATO-Russland-rådet. INF-avtalen var hovedtema for samtalene.
– Avtalen er nå i fare, og dessverre har vi ikke sett noen tegn på gjennombrudd, sa han etter møtet. Ifølge ham er NATO og Russland grunnleggende uenige om saken.
INF-avtalen ble inngått mellom USA og Sovjetunionen i 1987. Den forbyr alle landbaserte raketter av mellomdistansetypen.
Les også: Stoltenberg ber Norge ta NATO-krav på alvor
Både USA og NATO anklager Russland for å ha brutt avtalen ved å utplassere en ny type raketter kalt SSC-8. Russland har derimot nektet for at rakettene utgjør et brudd på avtalen.
USA uttalte på NATOs utenriksministermøte i desember at hvis Russland ikke har begynt å overholde avtalen igjen innen 2. februar, så vil de sette i gang prosessen med å trekke seg ut av den. Prosessen med å trekke seg ut varer i seks måneder.
De nye rakettene, som i Russland går under navnet 9M729, beskrives som billige å bygge og lette å flytte rundt og gjemme vekk.
Samtidig kan de bære atomstridshoder og utslette europeiske byer på bare minutters varsel, ifølge NATO.
* INF står for Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty og er en nedrustningsavtale mellom USA og Russland som forbyr landbaserte mellomdistanseraketter.
* Avtalen ble inngått av USAs president Ronald Reagan og Sovjetunionens leder Mikhail Gorbatsjov i desember 1987. Den trådte i kraft 1. juni 1988. Avtalen var den første som fjernet en hel våpenklasse fra de to atommaktenes arsenaler.
* USA kvittet seg med om lag 850 missiler av typen Pershing 1B, Pershing 2 og BGM-109 Tomahawk.
* Sovjetunionen destruerte 1.850 missiler av typen SS-4, SS-5, SS-12, SS-23, SS-20 og SSC-X-4.
(Kilder: Ritzau, Store norske leksikon, NTB)