Jarl Magnus Riiber jubler over seieren under kombinert langrenn på Lillehammer. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse

Jarl Magnus Riiber var suveren i langrennet i Granåsen og tok sesongens sjuende verdenscupseier i kombinert. Granåsen ble nummer to.

Østerrikske Wilhelm Denifl vant hopprennet med et svev på 135,5 meter og startet langrennet 9 sekunder foran russiske Ernest Jakhin, deretter fulgte tre nordmenn. Espen Bjørnstad startet 34 sekunder bak østerrikeren, Jarl Magnus Riiber 36 bak og Magnus Krog 45 bak.

I langrennsdelen var det ingen som kunne måle seg med de norske kombinertgutta. Riiber og Krog hentet inn ledelsen til Denifl fem kilometer ut i langrennet og så seg aldri tilbake. På siste runde rykket nordmennene fra Denifl, som ikke hadde mer å gi.

annonse

I seierskampen mellom Riiber og Krog var det verdenscuplederen som hadde krefter til å rykke fra. Riiber kunne dermed gå alene over målstreken og sikret sin sjuende verdenscupseier denne sesongen. Krog sikret dobbelt norsk.

Espen Bjørnstad gikk inn til 6.-plass.

Jørgen Graabak gikk seg opp fra 21.- til 10.-plass i langrennet. Espen Andersen ble nummer 16 og Magnus Moan nummer 33.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon