Eksteriør av Universitetet i Oslo. Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter at en eksamensvakt skal ha slengt en upassende kommentar til en kvinnelig student like før eksamensstart, har Universitetet i Oslo (UiO) mottatt et diskrimineringsvarsel.

Universitas har fått tilgang til varselet, der det fremgår at den kvinnelige studenten, som er muslim og bruker hijab, henvendte seg til eksamensvakten for å stille et spørsmål om eksamensavviklingen, like før start. Vakten skal da ha reagert ved å svare på engelsk. Deretter hevet han stemmen og sa: «Jeg kan også ta det på arabisk? Eller?»

En medstudent var vitne til opptrinnet, og reagerte på vaktens oppførsel. I ettertid har vedkommende sendt et diskrimineringsvarsel til UiO. Av klagen fremgår det at studenten som varslet opplevde oppførselen som diskriminerende overfor den hijabkledde studenten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon