annonse
annonse

Kjell Ingolf Ropstad blir jaktet av de etablerte mediene. 

Ropstads eget trossamfunn Oslo Misjonskirke Betlehem er et av 90 kirkesamfunn som tilhører Misjonskirken Norge, som i sin tur er tilknyttet nettverket Til Helhet, skriver Klassekampen.

Nettverket kaller seg et tverrkirkelig kontaktforum, som har som formål å hjelpe homofile, lesbiske, bifile og transseksuelle å endre seg.

annonse
– Man kan endre legning

«Vi i Til Helhet ønsker å bistå deg som har en – for deg – uønsket seksuell orientering eller uønskede følelser (lesbiske/homofile/bifile følelser/transseksualitet), og som selv ønsker hjelp i prosessen med å finne en ny vei i dette», heter det i forumets presentasjon av seg selv på sitt eget nettsted.

Det er imidlertid flere problemer med fremstillingen til Klassekampen, som resten av medie-Norge tilsynelatende har kastet seg på.

For det første er det snakk om et nettverk Misjonsforbundet sentralt er medlem av. Dette nettverkets arbeid har altså ikke nødvendigvis preget Betlehem misjonskirke på Abildsø, der Ropstad er medlem.

annonse

Dessuten kommer det frem av Klassekampens egen sak at Misjonsforbundet er passivt medlem.

– Vi er med ja, men ganske passivt. Jeg har aldri deltatt på noe arrangement i regi av Tilhelhet. Det er mest på grunn av kapasitet, sier Generalsekretær i Misjonskirken Norge, Øyvind Haraldseid til Klassekampen.

Han kjenner heller ikke bakgrunnen for hvorfor Misjonskirken Norge er medlem av nettverket.

Så kan man tilføye at Misjonskirken Betlehem har vært en aktiv del av det tverrkirkelige arbeidet. Pastor Erik Andreassen er talsperson for Bønn for Oslo, et nettverk som springer ut av frikirkelige bevegelser, men hvor for eksempel biskop Kari Veiteberg også deltok i år.

Dermed står de på et annet standpunkt enn mer konservative frikirkelige, som nekter å samarbeide med prester som vil vie homofile.

På Twitter avklarer også pastor Erik Andreassen at Misjonskirken Betlehem på Abildsø ikke har sluttet seg til nettverket som hjelper mennesker å bli kvitt sin homofile legning.

–Vanskelig å forstå hvordan Misjonskirken er organisert, for det er unikt i kirke-Norge. MENIGHETEN han går i, som jeg er pastor i, er selvstendig, og har INGEN tilknytning til Til Helhet. Men de selvstendige menigheten er samarbeider i et kirkesamfunn, skriver han på Twitter

Kort sagt har Klassekampen kokt en tynn suppe på en spiker. Og resten av medienorge kastet seg på. Slik er det når de får ferten av kristenmanns blod.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon