Foto: WIkimedia Commons
annonse
annonse

Torsdag startet en rettssak i Uddevalla i Sverige, mot en mann i 70-årsalderen, som på Facebook skrev at somaliere var late. Det var den private organisasjonen Näthatsgranskaren som anmeldte forholdet.

Näthatsgranskaren er en ideell organisasjon, som selv hevder at deres formål er å «øke forutsetningene for den demokratiske samtalen i Sverige». Dette gjør de ved å politianmelde brukere i sosiale medier, for deres meningsytringer. 

Under en SVT-artikkel om at bare 20 prosent av somalierne i Sverige har jobb, skrev en 70 år gammel mann at det som fremgikk i saken måtte være oppspinn, og at «ingen somaliere kan jobbe», fordi «de er det lateste folket i denne verden».

annonse

Dette medførte at Näthatsgranskaren tok affære og anmeldte mannen. Det rapporterer Nyheter Idag.

– Skal jeg være ærlig, så pleier jeg å skrive enda drøyere, sa 70-åringen under avhør.

Blir opprørt

annonse

Han har oppgitt at han blir opprørt av å lese om innvandrergruppers kriminalitet og at «de har voldtatt en jente i rullestol og sånne ting». Det er dette som har gjort at han virkelig har hisset seg opp.

– Jeg har jo skrevet om muslimer i blant, og halvparten av min slekt er muslimer, og til og med de sier i blant «nå får det være nok», og sitter man i den røren hele tiden, så blir det vel sånn, sa mannen til politiet.

Svenske påtalemyndigheter mener at mannen har gjort seg skyldig i «vanry mot folkegruppe». Rettssaken mot mannen startet torsdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon