Illustrasjonsbilde. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
Høyre, Frp, Venstre og KrF vil innføre et voldsofferfond, som gir økonomisk støtte til voldsofre, finansiert av de kriminelle.

I den borgerlige regjeringserklæringen heter det at de fire partiene ønsker å «utrede og vurdere et kriminalitetsofferfond etter svensk modell».

annonse

Også i Jeløy-erklæringen sto det samme, men nå som den borgerlige regjeringen er utvidet til en flertallsregjering, sikres et flertall dersom de ønsker å innføre et slikt fond, skriver Bergens Tidende.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Frp har i en årrekke fremmet forslaget om å innføre et slikt voldsofferfond, hvor alle kriminelle blir pålagt å betale inn et mindre beløp.

Sverige er blant landene som har et slikt fond. Hvert år samles flere titalls millioner kroner årlig til fondet, som går til ulike hjelpetiltak til voldsofre. I 2018 ble totalt 44 millioner svenske kroner samlet inn.

annonse
Reklame

Tidligere kritikk mot forslaget har gått på at det er urimelig at alle som blir straffet skal betale avgift til fondet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.