Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

Politiet rykket lørdag kveld ut til Linderud i Oslo etter meldinger om slagsmål med øks. En person bevæpnet med machete er pågrepet.

annonse

Politiet meldte om hendelsen like før klokken 22 lørdag kveld.

annonse

– Politiet er på Linderud i forbindelse med melding om mulig slagsmål og observasjon av en øks. Vi har nå kontroll på mange ungdommer, men ikke informasjon om noen skadde, opplyser politiet på Twitter.

Totalt fikk politiet kontroll på til sammen 17 ungdommer. Én ble kjørt hjem på grunn av beruselse og åtte personer ble vist bort fra stedet.

Alle var gutter, av både etnisk norsk og utenlandsk opphav, opplyser politiets operasjonsleder Cathrine Sylju til Dagbladet.

annonse
annonse

Ifølge Sylju har politiet kjennskap til flere av guttene fra tidligere slagsmål. De beskrives som lokale, uten forbindelse til de mye omtalte avtalte masseslagsmålene i Østlands-området. Hun understreker:

– Vi ser en tendens til at ungdommer bærer våpen. Vi ser veldig, veldig alvorlig på slike hendelser, og slår hardt ned på dem.

Ingen ble skadd i masseslagsmålet.

En hundepatrulje fant også øks, kjettinger og en hammer i området.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.