En 29 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til fire års fengsel for hallikvirksomhet og menneskehandel. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Den bulgarske kvinnen skulle gifte seg med en norsk mann, men endte opp som prostituert. Nå er mannen dømt for menneskehandel i Gulating lagmannsrett.

Den 29 år gamle mannen, bosatt i Stavanger, er i lagmannsretten dømt til fire års ubetinget fengsel. I tillegg dømmes han til å betale 30.000 kroner i erstatning og 150.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede, skriver Stavanger Aftenblad.

Dommen er den samme som tingretten kom fram til. Mannen har hele tiden nektet straffskyld, men er ikke trodd av to rettsinstanser.

annonse

I nærmere et år solgte den bulgarske kvinnen seksuelle tjenester, pengene gikk til 29-åringen som hun trodde var forelsket i henne.

De to ble kjent via Facebook og møtte hverandre i 2016 da mannen dro til Bulgaria. Deretter dro de til Polen der hun fikk beskjed av mannen om å jobbe som prostituert for å betale for reisen og leiligheten de skulle bo i.

I 2017 kom de til Stavanger der prostitusjonen fortsatte. Da kvinnen ble oppsøkt på gaten av politiet fikk de mistanke om hallikvirksomhet og innledet etterforskning.

Under ankeforhandlingene i lagmannsretten ble noen av samtalene mellom tiltalte og fornærmede spilt av, og retten finner det bevist at 29-åringen manipulerte fornærmede, at han truet henne og også at han brukte vold mot henne.

annonse

Retten mener at tiltalte har utnyttet kvinnens sårbare situasjon og har funnet ham skyldig i både hallikvirksomhet og menneskehandel.

Advokat Anne Kroken i Advokatfirmaet Torstrup, som er mannens forsvarer, sier at dommen vil bli anket.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon