Illustrasjosnbilde. Foto: CHRIS J RATCLIFFE / AFP

Farjam Movafagh fra Sekulær Allianse forteller Resett at han har regnet på det totale antallet registrerte terrorangrep i 2018. Han har funnet at muslimske terrorister var ansvarlige for 91 prosent av alle terrorrelaterte dødsfall i fjor .

annonse

– Jeg snakket med en muslim her forleden, og da kom jeg til å påstå skråsikkert at muslimer er ansvarlige for 99 prosent av alle terrorrelaterte dødsfall. Han trodde ikke på det, og sa til meg at dette ikke kunne stemme. Da ble jeg nysgjerrig, og bestemte meg for å sjekke det selv, sier Movafagh til Resett.

Movafagh har basert sine beregninger på en oversikt fra Wikipedia. Om nettleksikonet skal brukes som kilde, skal dette gjøres med omhu. Movafags beregninger er imidlertid baserte på en detaljert samleside, bestående av tolv ulike artikler, som inneholder beskrivelser av de ulike terrorangrepene, samt klassifikasjoner i ulike ekstremistmiljøer.

– Wikipedia har en oversikt over alle terrorangrepene som fant sted i verden i 2018. Denne oversikten har 12 undersider, en for hver måned, med oversikt over all terror utført hver måned. I tabellen er det også opplyst hvem som har utført angrepet. Jeg samlet alle disse tabellene i et regneark, og klassifiserte angrepene ut ifra ideologien til terroristene. Jeg brukte Wikipedia til å fastslå terrororanisasjonenes ideologi, sier Movafagh.

Massiv muslimsk overrepresentasjon

annonse
annonse

Samfunnsdebattanten, som selv har innvandret til Norge fra Iran, kan meddele at 91 prosent av alle terrorrelaterte drap i verden ble utført av muslimer, ifølge egen sammenstilling av Wikipedias statistikk. Han har regnet på alle hendelsene, ved hjelp av Excel. Dette har han så offentliggjort i et innlegg på Facebook.

I 2018 ble det utført 2179 terrorangrep i hele verden. Disse angrepene medførte at 10248 sivile ble drept. I tillegg ble minst 1582 terrorister drept under angrep.

1719 angrep, 78,9 prosent av det totale antallet, ble utført av islamske terrorister. 91,2 prosent av alle drepte i terrorangrep, ble myrdet av disse terroristene. 

Venstreekstreme terrorister var ansvarlige for 281 hendelser (12, 9 prosent), med til sammen 311 drepte (3 prosent) i fjor. Separatistiske bevegelser stod for 125 angrep (5,7 prosent), med 398 drepte (3,9 prosent) samme år.

Den høyreekstreme trusselen

De høyreekstreme terroristene, utpekt som en vesentlig trussel for demokratiet, ser ifølge Wikipedia ut til å kun være ansvarlig for 9 hendelser (0,4 prosent), og 22 dødsfall dette året.

45 av fjorårets terrorangrep passer ikke inn i noen av de overnevnte klassifiseringene.

Movafagh understreker at det finnes en viktig distinksjon mellom terrorangrep og militære oppdrag.

– Terror er angrep mot sivile. Ikke mot militære mål. Det er en viktig forskjell.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.