Minnesmerke for deporterte norske jøder ved Akershuskaia i Oslo. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
annonse
annonse

– Det er viktig å tenke gjennom hva vi gjør for å stå på minoritetenes side, sa kunnskapsminister Jan Tore Sanner i sin tale på markeringen for holocaustdagen.

– Sommeren 2017 så vi høyreradikale marsjere i Kristiansand. På nettet ser vi ordbruk som minner om, eller er tatt rett ut fra, nazistisk tankegang, sa kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) i sin tale søndag.

– Det er ikke de høyreradikale i gatene eller trollene på internett som skal få definere hvilket samfunn vi skal leve i. Det er vi som utgjør flertallet – majoriteten – som har ansvaret for å stå opp på mindretallets side, fortsatte han.

annonse

– I dag er vi her for å minnes hva som skjedde og hvordan det kunne skje. Like viktig er det å tenke gjennom hva vi gjør i dag for å stå på minoritetenes side. For å hindre at holocaust skjer igjen, sa Sanner.

I Norge holdes den nasjonale minnemarkeringen på Akershuskaia i Oslo der minnesmerket over deporterte norske jøder står. 550 norske jøder ble deportert derfra i november 1942.

Også kantor Tal Cohen i Det Mosaiske Trossamfund holdt tale, i tillegg holdt Jan Grue, Nino Danielli Josef og John Arne-Moen appeller.

Dagen ble også markert blant annet i Trondheim, Stavanger og Levanger.

annonse

Den internasjonale Holocaustdagen er en årlig internasjonal minnedag som markerer frigjøringen av fangene i konsentrasjonsleirene Auschwitz-Birkenau 27. januar 1945. I 2005 vedtok FNs hovedforsamling at dagen skal være en internasjonal minnedag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon