Minnesmerke for deporterte norske jøder ved Akershuskaia i Oslo. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
annonse

– Det er viktig å tenke gjennom hva vi gjør for å stå på minoritetenes side, sa kunnskapsminister Jan Tore Sanner i sin tale på markeringen for holocaustdagen.

annonse

– Sommeren 2017 så vi høyreradikale marsjere i Kristiansand. På nettet ser vi ordbruk som minner om, eller er tatt rett ut fra, nazistisk tankegang, sa kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) i sin tale søndag.

annonse

– Det er ikke de høyreradikale i gatene eller trollene på internett som skal få definere hvilket samfunn vi skal leve i. Det er vi som utgjør flertallet – majoriteten – som har ansvaret for å stå opp på mindretallets side, fortsatte han.

– I dag er vi her for å minnes hva som skjedde og hvordan det kunne skje. Like viktig er det å tenke gjennom hva vi gjør i dag for å stå på minoritetenes side. For å hindre at holocaust skjer igjen, sa Sanner.

I Norge holdes den nasjonale minnemarkeringen på Akershuskaia i Oslo der minnesmerket over deporterte norske jøder står. 550 norske jøder ble deportert derfra i november 1942.

annonse
annonse

Også kantor Tal Cohen i Det Mosaiske Trossamfund holdt tale, i tillegg holdt Jan Grue, Nino Danielli Josef og John Arne-Moen appeller.

Dagen ble også markert blant annet i Trondheim, Stavanger og Levanger.

Den internasjonale Holocaustdagen er en årlig internasjonal minnedag som markerer frigjøringen av fangene i konsentrasjonsleirene Auschwitz-Birkenau 27. januar 1945. I 2005 vedtok FNs hovedforsamling at dagen skal være en internasjonal minnedag.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.