Minnesmerke for deporterte norske jøder ved Akershuskaia i Oslo. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
annonse

– Det er viktig å tenke gjennom hva vi gjør for å stå på minoritetenes side, sa kunnskapsminister Jan Tore Sanner i sin tale på markeringen for holocaustdagen.

annonse
annonse

– Sommeren 2017 så vi høyreradikale marsjere i Kristiansand. På nettet ser vi ordbruk som minner om, eller er tatt rett ut fra, nazistisk tankegang, sa kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) i sin tale søndag.

annonse

– Det er ikke de høyreradikale i gatene eller trollene på internett som skal få definere hvilket samfunn vi skal leve i. Det er vi som utgjør flertallet – majoriteten – som har ansvaret for å stå opp på mindretallets side, fortsatte han.

– I dag er vi her for å minnes hva som skjedde og hvordan det kunne skje. Like viktig er det å tenke gjennom hva vi gjør i dag for å stå på minoritetenes side. For å hindre at holocaust skjer igjen, sa Sanner.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

I Norge holdes den nasjonale minnemarkeringen på Akershuskaia i Oslo der minnesmerket over deporterte norske jøder står. 550 norske jøder ble deportert derfra i november 1942.

Også kantor Tal Cohen i Det Mosaiske Trossamfund holdt tale, i tillegg holdt Jan Grue, Nino Danielli Josef og John Arne-Moen appeller.

Dagen ble også markert blant annet i Trondheim, Stavanger og Levanger.

Den internasjonale Holocaustdagen er en årlig internasjonal minnedag som markerer frigjøringen av fangene i konsentrasjonsleirene Auschwitz-Birkenau 27. januar 1945. I 2005 vedtok FNs hovedforsamling at dagen skal være en internasjonal minnedag.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.