Det nederlandskregistrerte skipet Sea Watch 3 ligger utenfor Sicilia, etter å ha plukket opp 47 migranter i Middelhavet. Ved siden ligger et fartøy fra den italienske kystvakten. Foto: AP Photo / Salvatore Cavalli / NTB scanpix
annonse

Italias innenriksminister Matteo Salvini vurderer søksmål mot kapteinen og mannskapet på et nederlandskregistrert skip som plukker opp migranter i Middelhavet.

Salvini sier myndighetene har konkret informasjon om at kapteinen og mannskapet på Sea Watch 3 har nektet å etterkomme anvisninger om å sette migranter i land i nærmeste havn. Dette har satt livene til dem som er om bord i fare, hevder han.

– Bevismaterialet vil bli overlevert til påtalemyndigheten, sier Salvini videre.

annonse

Han anklager kapteinen og mannskapet for «en kriminell handling og et klart ønske om å bruke disse migrantene i en politisk kamp».

Skipet som seiler under nederlandsk flagg, har 47 migranter om bord. Salvini har nektet å åpne italienske havner for skipet, som hovedsakelig har med seg afrikanske migranter. De ble plukket opp for over en uke siden. Salvini mener skipet har hatt mulighet til å anløpe havner i Libya, Tunisia og på Malta.

– Innenriksministeren samler inn opplysninger for å vurdere om det er grunnlag for søksmål mot hele Sea Watch-mannskapet om å favorisere ulovlig innvandring, heter det i en uttalelse fra departementet i Roma.

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi sier han ville latt migrantene komme i land om det hadde vært opp til han.

– Helt ærlig, om vi skal se realistisk på det, så tor jeg at 47 migranter på toppen av de over 600.000 som alt er i landet vårt, ikke ville forandre på noe, sier han til radiostasjonen RAI.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.