annonse
annonse

Italias innenriksminister Matteo Salvini vurderer søksmål mot kapteinen og mannskapet på et nederlandskregistrert skip som plukker opp migranter i Middelhavet.

Salvini sier myndighetene har konkret informasjon om at kapteinen og mannskapet på Sea Watch 3 har nektet å etterkomme anvisninger om å sette migranter i land i nærmeste havn. Dette har satt livene til dem som er om bord i fare, hevder han.

– Bevismaterialet vil bli overlevert til påtalemyndigheten, sier Salvini videre.

annonse

Han anklager kapteinen og mannskapet for «en kriminell handling og et klart ønske om å bruke disse migrantene i en politisk kamp».

Skipet som seiler under nederlandsk flagg, har 47 migranter om bord. Salvini har nektet å åpne italienske havner for skipet, som hovedsakelig har med seg afrikanske migranter. De ble plukket opp for over en uke siden. Salvini mener skipet har hatt mulighet til å anløpe havner i Libya, Tunisia og på Malta.

– Innenriksministeren samler inn opplysninger for å vurdere om det er grunnlag for søksmål mot hele Sea Watch-mannskapet om å favorisere ulovlig innvandring, heter det i en uttalelse fra departementet i Roma.

annonse

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi sier han ville latt migrantene komme i land om det hadde vært opp til han.

– Helt ærlig, om vi skal se realistisk på det, så tor jeg at 47 migranter på toppen av de over 600.000 som alt er i landet vårt, ikke ville forandre på noe, sier han til radiostasjonen RAI.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon