Illustrasjonsbilde. REUTERS/Baz Ratner
annonse
annonse

En ny spørreundersøkelse i EU, utført av EU Agency for Fundamental Rights (FRA), i desember 2018 viser at ni av ti jøder i Europa har erfart økende antisemittisme i løpet av de siste fem årene.

28 prosent av de som ble intervjuet sa at de har opplevd trakassering på grunn av deres jødiske identitet, men 79 prosent av dem sa at de ikke rapporterte det til myndighetene fordi de trodde det ikke ville være til noen hjelp. 38 prosent av jødene som deltok i undersøkelsen sa at de vurderte å forlate Europa fordi de ikke lenger følte seg trygge i sine hjemland.

«Resultatene kommer ikke som en overraskelse for alle som har fulgt situasjonen de siste fem årene, men er likevel deprimerende. Mens byer som Brussel, Paris og København i dag er direkte forbundet med terrorangrep mot jøder, har antisemittismen blitt et dagligdagsproblem for jøder i våre byer, og mange tør ikke å bære tradisjonelle religiøse symboler eller delta på jødiske hendelser bekymret for deres sikkerhet og til og med i frykt for deres liv», skriver European Christians for Israel, ECI, i en pressemelding.

annonse
Illustrasjonsbilde. REUTERS/Nir Elias

I en uttalelse oppfordrer ECI grunnleggende direktør Tomas Sandell til EU til å formulere en omfattende strategi for å bekjempe oppveksten av antisemittisme, rettet ikke bare mot jødiske mennesker, men også til den eneste jødiske staten i verden. «Hvis vi skiller Israel fra europeisk jødedom, vil vi ikke klare å løse kjerneproblemet», sier han.

Det vanligste antisemittiske slagordet som er registrert i undersøkelsen, er at «Israel oppfører seg som nazister mot palestinerne».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon