Illustrasjonsbilde. REUTERS/Bobby Yip/File Photo
annonse

En canadisk mann er pågrepet i den kinesiske autonome regionen Macau, mistenkt for å ha prøvd å svindle til seg 284 millioner dollar, opplyser kinesisk politi.

annonse

Canadieren er en 61 år gammel pensjonist med kinesisk opprinnelse.

annonse

Mannen, hvis etternavn er Liao, ble pågrepet fredag etter at han angivelig prøvde å overføre beløpet fra et underholdningsselskaps bankkonto ved hjelp av falske dokumenter tidligere i uken. Det opplyser Macau-politiet i en epost til AFP mandag.

Politiet navngir verken selskapet eller banken. Ansatte i banken skal ha fattet mistanke da mannens underskrift ikke stemte overens med den banken selv hadde i sitt register tilknyttet den aktuelle bankkontoen.

annonse
annonse

Mannen ble pågrepet idet han skulle fly fra Macau fredag kveld.

Canadas konsulat i Hongkong, som også dekker Macau, har så langt ikke kommentert saken.

Macau er verdens største gamblingsted, med en omsetning som er fem ganger større enn den Las Vegas står for.

Pågripelsen finner sted idet Beijing og Ottawa ligger i en diplomatisk feide. I desember ble Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou pågrepet i Canada, på oppfordring fra USA. USA anklager henne for bedrageri og brudd på sanksjonene mot Iran.

Siden er 13 canadiere blitt pågrepet i Kina, ifølge canadiske myndigheter tidligere denne måneden. Blant dem er den tidligere diplomaten Michael Kovrig og konsulenten Michael Spavor, som ble pågrepet 10. desember og anklaget for aktiviteter som truet rikets sikkerhet.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.