Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix
annonse
annonse

Bruken av cannabis, kokain og ecstasy/MDMA har gått opp i Trondheim, viser en rapport. Ungdomsarbeidere melder om mer utbredt bruk blant stadig yngre grupper.

– De siste to årene har vi hørt mye om økning av MDMA, i tillegg til cannabis. Nå har vi tall som bekrefter det, sier Jannicke Bergsaune, som jobber med unge rusbrukere i kommunen, til Klassekampen.

Hun sier bruken sprer seg til stadig yngre aldersgrupper.

annonse

Rapporten som er utarbeidet av Kompetansesenter Rus Midt-Norge (Korus Midt), er laget på oppdrag fra Helsedirektoratet. Den baserer seg på opplysninger fra politi, tollvesen, hjelpetelefoner, helseforetak og medier. Rapporten sammenligner periodene april til september 2018 med halvåret før, oktober 2017 til mars 2018.

Det er spesielt i festsammenheng narkobruken florerer, ifølge rapporten. Rådgiver Katrin Øien i Korus Midt sier tilgjengelighet av narkotika på festivaler og fester i sommersesongene, bidrar til økningen.

Bergen har kartlagt rustrender i byen siden 2002, og rapportene brukes av politikere og hjelpeapparatet til forebyggende arbeid. Oslo lanserer sin rapport i februar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon