Howard Schultz erobret verden med kaffekjeden Starbucks. Nå vurderer han å sikte mot toppen av amerikansk politikk. Arkivfoto: Elaine Thompson / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

I USA foregår det en heftig debatt i liberale sirkler angående hvem som har mulighet til å slå Donald Trump i det kommende presidentvalget neste år.

Mange hadde håpet på den tidligere Starbucks-sjefen Howard Schultz som kandidat for demokratene.

De har ikke så mange å velge mellom som kan bidra med noe nytt i den politiske prosessen. Alexandra Ocasio-Cortez enda er for ung til å bli president.

annonse

Men Howard Schultz ødela de planene for demokratene da han annonserte at han ville stille som uavhengig kandidat. Schultz mener verken republikanerne eller demokratene vil klare å løse utfordringene grunnet partipolitikk.

 

annonse

 

Under et intervju med «60 minutes», sa Schultz at han har vært en demokrat hele livet, men kritiserte to-parti systemet.

– Vi lever i en følsom tid som ikke bare er preget at vi har en president som ikke er kvalifisert for jobben, men faktumet at begge partier kontinuerlig ikke gjør det som skal til for å hjelpe den amerikanske befolkningen, og som aktivt bedriver hevnpolitikk.

Nyheten har sendt demokratene i taket, og flere truer med boikott av Starbucks. Den profilerte demokraten Michael Bloomberg mener at Howard Schultz’ eventuelle kandidatur som uavhengig vil dele velgerne i det demokratiske partiet og sikre Trump seier i 2020.

 

annonse

 

Emneknaggen boikott Starbucks trender nå på Twitter.

 

 

Nå appellerer Trump til Schultz sitt ego, ved å si at han ikke har «guts» til å stille til valg.

 

annonse

 

Vil Schultz bli skremt av demokratenes trusler eller vil han ta utfordringen fra Trump?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon