Anne Holt (innfelt) liker ikke Liverpool-genseren et jurymedlem hadde på seg under domsavsigelsen. Foto: NTB scanpix/Skjermbilde Youtube.

Forfatter Anne Holt kritiserer juryens bekledning etter domsavsigelsen mot Eirik Jensen.

annonse

Først frifant juryen Eirik Jensen for medvirkning til narkotikasmugling. Men da fagdommerne satte denne kjennelsen til side, blir det nå helt ny rettssak mot eks-politimannen.

På sosiale medier er det delte meninger om hvordan rettsprosessen mot den tidligere politimannen har utartet seg. En av de som reagerer sterkest er den tidligere justisministeren for Arbeiderpartiet, Anne Holt.

Hun lar seg provosere av at et av jurymedlemmene hadde på seg Liverpool-genser med påskriften YNWA (forkortelse for You will never walk alone).

– Farvel juryordning, you will not be missed. Ei heller juryledere, som i en viktig rolle for en manns livsskjebne, så å si hans være eller ikke være, finner det helt i orden å møte opp i hettegenser, skriver hun på Facebook.

– Det kan selvsagt hende at dette er et spørsmål om alder. Tror dog at selv alle tenåringer jeg kjenner hadde forstått at den Liverpool-genseren var frapperende upassende, stundens alvor tatt i betraktning.

 

– En hån

Rettsprossesen og dommen mot Jensen har fått mange til å kritisere det norske rettsystemet. I en kommentar i Resett skriver Bjørn Nistad at opphevelsen av juryens dom er en hån mot sunt folkevett og rettssikkerheten.

Også Jensens tidligere sjef var skuffet over fagdommerne.

– Jeg ble skuffet da de satt kjennelsen til side. Nå er vi tilbake til start. Jeg kan bare tenke meg hvordan Eirik har det. Det må være helt forferdelig, fortalte Jensens tidligere sjef og støttespiller, Øyvind Nordgaren, til ABC Nyheter.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.