Politiet har siktet flere personer for hvitvasking og grov økonomisk utroskap mot flere selskaper. Førstestatsadvokat Marianne Bender i Økokrim er påtaleansvarlig i saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Politiet har siktet flere personer for hvitvasking og grov økonomisk utroskap mot flere selskaper.

annonse

Politiet slo til mot en rekke privatboliger og næringslokaler på Østlandet tirsdag morgen. Over hundre tjenestemenn var involvert i aksjonen, skriver Dagbladet.

annonse

– Pågripelsene vi har gjort retter seg mot det vi mener er et nettverk innen arbeidslivskriminalitet. De åtte pågrepne er siktet for blant annet grovt økonomisk utroskap, hvitvasking og heleri, sier førstestatsadvokat Marianne Bender i Økokrim.

De pågrepne er mellom 20 og 60 år og politiet mener de er knyttet til hverandre gjennom det samme nettverket.

– Den alvorligste siktelsen omhandler flere titalls millioner kroner. Flere selskaper er involvert, sier Bender, som er påtaleansvarlig i saken.

annonse
annonse

I tillegg til pågripelsene ble det foretatt ransaking i Tromsø i den omfattende arbeidskrimsaken.

Økokrims etterforskning startet med et tips fra skatteetaten. Aksjonen tirsdag ble utført i et samarbeid med Oslo politidistrikt, Øst politidistrikt, Sørøst politidistrikt, hundetjenesten og Troms politidistrikt.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.