Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Knut Arild Hareide lovprises på sosiale medier etter han trakk seg som parlementarisk leder i KrF.

annonse

Hareide fortalte om sin avgjørelse på Politisk kvarter på NRK tidligere i dag.

– En samlet stortingsgruppe pekte på meg, men jeg kom fram til at jeg ikke ønsket å fortsette som parlamentarisk leder. Jeg har vært i tvil, og landet til slutt på at det er riktig for meg å si nei. Jeg er glad for at det var en samlet stortingsgruppe som likevel pekte på meg, sa Hareide.

Han roses nå opp i skyene på sosiale medier.

– Hareide er en rettskaffen politiker det står respekt av. Han lurer ikke sine velgere og bryter ikke valgløftene. Skulle vært flere som han, skriver en person på Facebook.

Hareide abdiserer altså fullstendig. Til tross for at han var sterkt ønsket i stortingsgruppen, mener han det beste for partiet er at han trer til side.

– Mange ser at jeg har gitt fra meg lederskapet i partiet, og dette er en del av lederskapet. Jeg ønsker å gi det videre på en ryddig måte. Jeg tenker at det er det beste for KrF.

 

– Respekt?

Også de som ikke stemmer KrF, mener mannen fortjener respekt.

– Ikke mitt parti KrF, men Hareide har ryggrad, og står til troende som en politiker der står for sine ord og veivalg….RESPEKT, skrives det.

– Nå må alle i KrF gå inn for at de skal bli et ordentlig borgerlig parti, ellers er det nok spikeren i kista for KrF, mener en annen.

Men det er noen som er uenig til tross for all hyllesten.

– I 2009 hadde Krf. en oppsluutnig på 5,5 % Hareide overtok som leder i 2011. Og har ledet sitt parti til å nå å få en oppsluttning til langt under sperregrensen. Og han vil de ha inn som leder igjen ????????? Hvor håpløst talentløst går det ann å bli ??. Respekt… ??? Nei, skriver en mann.

Hans Petter Grøvan tar over jobben som parlamentarisk leder.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.