Parkfield Community School i Birmingham har gjennomført et program i barneskolen for å motvirke homofobi. De muslimske mødrene er ikke imponerte, ifølge Birmingham Mail.

annonse

Barna på skolen leser bøker som fokuserer på likekjønnede ekteskap og forhold. Dette i henhold til prinsipper fremmet i boken No Outsiders In Our Schools

Men assisterende rektor Andrew Moffat, som har utviklet programmet og også skrevet boken, blir møtt av kritikk og protester for å promotere homoseksualitet.

Moffat er selv åpen homofil, og skolen forsvarer undervisningen som de sier har blitt forklart grundig for barnas foreldre:

No Outsiders hjelper oss å øke bevisstheten om slike forskjeller slik at barna får evnen til å tolerere mangfoldet i vårt samfunn.

Muslimske Fatima Shah protesterer
Men Fatima Shah er sjokkert og sint, og har tatt sin 10 år gamle datter ut av skolen. Hun syns det hele er upassende og galt:

– Barna blir fortalt at det er greit å være homofil, men 98 prosent av elevene er muslimer. Det er et muslimsk samfunn (…) det er totalt imot all islamsk tro.

Hun insisterer på at homofile skal behandles med respekt. Men hun forstår ikke hvorfor homoseksualitet skal promoteres på barneskolen.

Så er spørsmålet: Hva er problemet? At barneskolen underviser i homofili, eller at 98 prosent av elevene på en skole i Birmingham er muslimer?

Her en liten filmsnutt som viser den protesterende Fatima Shah.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.