CIA-sjef Gina Haspel med FBI-direktør Christopher Wray under høringen i Senatets etterretningskomité i Washington tirsdag. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Iran innfrir fortsatt sine forpliktelser i atomavtalen til tross for at USA har trukket seg ut, sier CIA-sjef Gina Haspel.

For øyeblikket overholder iranerne JCPOA, fortalte Haspel til Senatets etterretningkomité tirsdag. Hun bruker forkortelsen på den internasjonale atomavtalen mellom Iran og stormaktene.

– Jeg tror at den nyeste informasjonen er at iranerne vurderer å ta skritt som vil redusere deres forpliktelser til JCPOA, da de forsøker å presse de europeiske landene til å realisere de økonomiske fordelene Iran håpet å få ut av avtalen, sa hun.

annonse

President Donald Trump trakk 8. mai USA fra avtalen og har siden da gjeninnført alle de økonomiske sanksjonene mot Iran.

De resterende fem signatarene til JCPOA – Storbritannia, Kina, Frankrike, Tyskland og Russland – støtter fortsatt atomavtalen som ble framforhandlet i 2015.

Avtalen trådte i kraft året etter og gir blant annet internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet. Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) har også gjentatte ganger slått fast at Iran har etterlevd sin del av avtalen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon