Sylvi Listhaug går ikke med på at hennes innlegg har skylden for drapstruslene mot komiker Sigrid Bonde Tusvik. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse

Sylvi Listhaug avviser at noe hun har skrevet er grunnen til at det har kommet drapstrusler mot komiker Sigrid Bonde Tusvik.

annonse

– Jeg tar total avstand fra både hets og drapstrusler. Det er bra at Bonde Tusvik har anmeldt truslene mot seg og sine. Men jeg går ikke med på at det er min skyld at hun mottar slike. Det er de som fremsetter denne typen trusler som har det hele og fulle ansvaret for det, skriver Sylvi Listhaug i en e-post til VG.

annonse

Bakgrunnen for saken er drapstruslene som komikeren mottok sist uke, og som hun har lest opp i den nyeste utgaven av henne og Lisa Tønnes podkast.

Komikerduoen legger ikke skjul på at hetsen og drapstrusselen kom etter at Listhaug hadde publisert et kritisk innlegg mot Sigrid Bonde Tusvik.

Her protesterer Sigrid Bonde Tusvik sammen med 30 andre kvinner mot regjeringen i «Handmaids Tale»-utkledning foran Slottsplassen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Bonde Tusvik brukte ekstreme virkemidler gjennom å sammenligne regjeringens politikk med en serie der herskerklassen kidnapper, voldtar og mishandler kvinner og bruker dem som fødemaskiner. Hun må forvente at det kommer reaksjoner på dette, skriver Listhaug om komikerens stunt foran Stortinget.

annonse
annonse

Se også: Feminist-Norge burde ta seg sammen

– Lisa Tønne sier i podkasten at «en politiker med så mye slagkraft ikke bør gjøre dette». Er dette en problemstilling du er bevisst – at du som profilert politiker må veie dine ord med mer omhu enn andre i sosiale medier?

Se også: Sylvi Listhaug oppfordrer Sigrid Bonde Tusvik til å protestere mot kjønnslemlestelse, tvangsgifte og hijab

– Jeg mener vi alle skal være bevisst på hvordan vi omtaler hverandre. Jeg registrerer at Tønne også kaller meg «helt gæren» og omtaler meg som «djevelens kvinne» ved flere anledninger i podkasten. Jeg har selv levd med politibeskyttelse i flere år da jeg var statsråd og må selvsagt også nå ta mine forholdsregler når jeg er ute i det offentlige rom, skriver Listhaug som er klar på at denne type karakteristikker ikke er med på å bidra til et respektfullt ordskifte.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.