Statsminister Erna Solberg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Muligheten til fosterreduksjon før grensen for selvbestemt abort vil bli fjernet, varslet Erna Solberg i tiltredelseserklæringen i Stortinget tirsdag.

Både tvillingabort og KrFs vetorett ved endringer i bioteknologiloven ble markert i talen statsminister Erna Solberg (H) holdt i Stortinget tirsdag. Tiltredelseserklæringen er basert på Granavolden-plattformen som ble forhandlet fram mellom Høyre, Frp, Venstre og KrF.

Solberg sa at medisinsk bruk av bioteknologi skal utnyttes til beste for alle, og «med respekt for menneskeverd, menneskerettigheter og personlig integritet – og uten diskriminering på grunnlag av arveanlegg».

annonse

Hun sa videre at det skal legges til rette for økt forskning innen gen- og bioteknologi, men varslet – i tråd med den nye regjeringsplattformen – følgende:

– Regjeringen vil ikke fremme endringer i bioteknologiloven, med mindre de fire partiene er enige om dette.

Videre slo hun fast:

annonse

– Regjeringen vil fjerne åpningen for abort av en eller flere friske flerlinger, såkalt fosterreduksjon, i svangerskap før grensen for selvbestemt abort. Utover dette vil regjeringen ikke fremme forslag om endringer i abortloven.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon