Foto: BERTIL ENEVÅG ERICSON / NTB scanpix
annonse

Hver tredje ansatte, eller 4.500 personer, i Arbetsförmedlingen, Sveriges svar på Nav, mister jobben som følge av omorganisering.

annonse

En rekke arbeidskontor skal legges ned rundt omkring i landet, opplyser Arbetsförmedlingens leder Mikael Sjöberg.

annonse

– En svært tung beslutning, sier han.

Oppsigelsesvarselet er blant de største noensinne i Sverige. I dag har Arbetsförmedlingen noe over 13.000 ansatte fordelt på rundt 240 kontor. Rundt 3.500-4.000 av dem som mister jobben, er ansatt andre steder enn ved hovedkontoret i Stockholm.

Beslutningen henger sammen med samarbeidsavtalen som de nye regjeringspartiene står samlet bak. På sikt legger regjeringen opp til at selve arbeidsformidlingen blir private aktørers ansvar. Dermed vil ikke Arbetsförmedlingen ha like stort behov for å ha kontor rundt omkring i kommunene.

annonse
annonse

Digital drift og et kontrollapparat blir viktigere når så mange ansatte forsvinner:

– Det er også denne delen som holdes unna i oppsigelsesvarselet – digitaliseringen og IT, sier Sjöberg.

Han mener at nedskjæringen, både i antall ansatte og antall kontor, vil påvirke Arbetsförmedlingens evne til å ivareta sitt oppdrag.

annonse
Reklame

– Mine tanker går virkelig til alle medarbeidere nå. Det er veldig mange som kommer til å havne i en usikker situasjon. Det tar en stund før vi kan fortelle nøyaktig hvor mange som sies opp, sier han.

Forhandlinger starter nå med fagforeningene. Ledelsen har som mål at de faktiske oppsigelsesvarslene vil være klare ved utgangen av april.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.