Presidenten i Europaparlamentet, Antonio Tajani. Foto: FREDERICK FLORIN / AFP
annonse

Italias innsatser for å stanse migrantbåter fra Afrika er et «forræderi mot Europa». Det mener EU-parlamentets president Antonio Tajani. 

I forkant av et besøk til Italia, har Tajani gått ut og sagt at det er «uakseptabelt» om EU-land velger å «snu ryggen til det som skjer i Middelhavet». Videre krever han at medlemslandene må godkjenne EUs plan om redistribusjon av ikke-vestlige migranter.

– Ved å gjøre slik, forråder de det europeiske prosjektet og borgernes forventninger. Godkjenn umiddelbart enigheten om påbudt distribusjon som ble votert over av Europaparlamentet, sa Tajani til ANSA tirsdag.

annonse

Økt press på Roma

Uttalelsen kom samtidig med at en rekke NGOer har økt presset mot de italienske myndighetene i Roma, for å få åpnet landets havner for et Sea Watch-fartøy med 47 migranter om bord. 

Onsdag ettermiddag kunne NTB melde at disse migrantene nå har fått gå i land i Italia, etter at syv andre EU-land har gått med på å ta dem imot.

annonse

Dessuten har Spanias sosialistiske regjering også annonsert planer om å sabotere Italias restriktive innvandringspolitikk og kamp mot illegal innvandring, ved å presse Brüssel til å kutte i budsjettmidlene, til land som motsetter seg tvungen fordeling av migranter.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse