Det var i september den daværende KrF-lederen kom med det oppsiktsvekkende rådet til partiet om rødgrønt samarbeid. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide sier han kunne forberedt partiet bedre på prosessen rundt veivalget. I dag er han strippet for all formell makt.

annonse

– Jeg kunne forberedt partiet enda bedre. Mange ble naturlig nok overrasket over det jeg sa, sier han til Aftenposten.

Det var i september den daværende KrF-lederen kom med det oppsiktsvekkende rådet til partiet om rødgrønt samarbeid. Det som fulgte var et tøft og omstridt veivalg som endte i blå seier og Hareides avgang. Til Aftenposten sier Hareide at det hadde vært en idé å bruke lengre tid, for eksempel lagt opp til en avgjørelse på KrFs ordinære landsmøte i april.

– Mange opplevde nok at det kom brått på. Men da måtte det vært en helt annen prosess, sier han.

Kun få dager etter at han ble innstilt som parlamentarisk leder i KrF, trakk Hareide seg tirsdag også der, til tross for at han fikk flest råd om å fortsette. Hareide framholder at han kanskje ikke ville bli trodd på som parlamentarisk leder i partiet etter å ha endt på tapende side i veivalget.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.