Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX
annonse
annonse

Oslo misjonskirke slår tilbake mot kritikken etter at menigheten ble koblet til et nettverk som ønsker å endre mennesker med «uønsket seksuell orientering».

Kirken har fått oppmerksomhet fordi KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad er medlem der.

– Det skapes et bilde av at Oslo misjonskirke ønsker å reorientere homofile, selv om jeg eksplisitt avviser at det er tilfelle, sier Erik Andreassen, pastor i Oslo Misjonskirke Betlehem, til Vårt Land.

annonse

Oslo misjonskirke Betlehem er en av 90 menigheter som tilhører Misjonskirken Norge, som i sin tur har vært tilknyttet nettverket Til Helhet, som ønsker seksuell reorientering av homofile, bifile og transseksuelle.

– Når det gjelder medlemskap i nettverket Til Helhet, er ikke lenger Misjonskirken Norge en del av dette nettverket. I forbindelse med koblingen som ble gjort mellom Kjell Ingolf Ropstad, Oslo misjonskirke Betlehem og Til Helhet, ble vi oppmerksomme på et vedtak i vårt hovedstyre som ikke var blitt fulgt opp, skriver generalsekretær Øyvind Haraldseid i Misjonskirken Norge i en pressemelding.

Ifølge generalsekretæren har det vært deres «intensjon å effektuere en utmeldelse av Til Helhet i lang tid, men så har ikke skjedd før nå».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon