Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Oslo misjonskirke slår tilbake mot kritikken etter at menigheten ble koblet til et nettverk som ønsker å endre mennesker med «uønsket seksuell orientering».

Kirken har fått oppmerksomhet fordi KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad er medlem der.

– Det skapes et bilde av at Oslo misjonskirke ønsker å reorientere homofile, selv om jeg eksplisitt avviser at det er tilfelle, sier Erik Andreassen, pastor i Oslo Misjonskirke Betlehem, til Vårt Land.

Oslo misjonskirke Betlehem er en av 90 menigheter som tilhører Misjonskirken Norge, som i sin tur har vært tilknyttet nettverket Til Helhet, som ønsker seksuell reorientering av homofile, bifile og transseksuelle.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

– Når det gjelder medlemskap i nettverket Til Helhet, er ikke lenger Misjonskirken Norge en del av dette nettverket. I forbindelse med koblingen som ble gjort mellom Kjell Ingolf Ropstad, Oslo misjonskirke Betlehem og Til Helhet, ble vi oppmerksomme på et vedtak i vårt hovedstyre som ikke var blitt fulgt opp, skriver generalsekretær Øyvind Haraldseid i Misjonskirken Norge i en pressemelding.

Ifølge generalsekretæren har det vært deres «intensjon å effektuere en utmeldelse av Til Helhet i lang tid, men så har ikke skjedd før nå».