Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Oslo misjonskirke slår tilbake mot kritikken etter at menigheten ble koblet til et nettverk som ønsker å endre mennesker med «uønsket seksuell orientering».

annonse

Kirken har fått oppmerksomhet fordi KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad er medlem der.

– Det skapes et bilde av at Oslo misjonskirke ønsker å reorientere homofile, selv om jeg eksplisitt avviser at det er tilfelle, sier Erik Andreassen, pastor i Oslo Misjonskirke Betlehem, til Vårt Land.

Oslo misjonskirke Betlehem er en av 90 menigheter som tilhører Misjonskirken Norge, som i sin tur har vært tilknyttet nettverket Til Helhet, som ønsker seksuell reorientering av homofile, bifile og transseksuelle.

– Når det gjelder medlemskap i nettverket Til Helhet, er ikke lenger Misjonskirken Norge en del av dette nettverket. I forbindelse med koblingen som ble gjort mellom Kjell Ingolf Ropstad, Oslo misjonskirke Betlehem og Til Helhet, ble vi oppmerksomme på et vedtak i vårt hovedstyre som ikke var blitt fulgt opp, skriver generalsekretær Øyvind Haraldseid i Misjonskirken Norge i en pressemelding.

annonse
annonse

Ifølge generalsekretæren har det vært deres «intensjon å effektuere en utmeldelse av Til Helhet i lang tid, men så har ikke skjedd før nå».

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.