Ettåringen ble hengende fast med en stropp rundt halsen i denne barnehagen i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet har avhørt flere personer etter at en ettåring døde i en barnehage i Bergen. De har status som mistenkte etter at saken nå har blitt en straffesak.

Politiadvokat Eli Valheim i Hordaland politidistrikt bekrefter overfor Bergens Tidende at politiet nå etterforsker saken for å finne ut om noen kan stilles til ansvar etter ulykken.

– Det begynte som en undersøkelsessak, men er etter hvert blitt en straffesak. Flere personer er avhørt med status som mistenkt. Disse har vært bistått av forsvarere, sier Valheim til avisen.

annonse

Hun ønsker ikke å si om det er personer fra ledelsen eller ansatte som har blitt avhørt.

To etterforskere fra Kripos har kommet til Bergen for å bistå i etterforskningen og tirsdag ble det gjennomført en rekonstruksjon av ulykken på politihuset i Bergen.

Valheim vil ikke si noe nærmere om hva rekonstruksjonen viste.

Den ett år gamle gutten døde på sykehus fredag 25. januar etter han falt ut av en barnevogn i Akasia Paradis barnehage i Bergen 3. januar,

annonse

Gutten lå i en vogn uten bag eller vognpose, inne i barnehagen da ulykken skjedde. Vognen han lå i brukes vanligvis av barn som kan sitte selv. Ettåringen ble funnet hengende i en stropp fra barnevogna. Han levde, men var ikke bevisst da han ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon