Ettåringen ble hengende fast med en stropp rundt halsen i denne barnehagen i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse

Politiet har avhørt flere personer etter at en ettåring døde i en barnehage i Bergen. De har status som mistenkte etter at saken nå har blitt en straffesak.

annonse

Politiadvokat Eli Valheim i Hordaland politidistrikt bekrefter overfor Bergens Tidende at politiet nå etterforsker saken for å finne ut om noen kan stilles til ansvar etter ulykken.

annonse

– Det begynte som en undersøkelsessak, men er etter hvert blitt en straffesak. Flere personer er avhørt med status som mistenkt. Disse har vært bistått av forsvarere, sier Valheim til avisen.

Hun ønsker ikke å si om det er personer fra ledelsen eller ansatte som har blitt avhørt.

To etterforskere fra Kripos har kommet til Bergen for å bistå i etterforskningen og tirsdag ble det gjennomført en rekonstruksjon av ulykken på politihuset i Bergen.

annonse
annonse

Valheim vil ikke si noe nærmere om hva rekonstruksjonen viste.

Den ett år gamle gutten døde på sykehus fredag 25. januar etter han falt ut av en barnevogn i Akasia Paradis barnehage i Bergen 3. januar,

Gutten lå i en vogn uten bag eller vognpose, inne i barnehagen da ulykken skjedde. Vognen han lå i brukes vanligvis av barn som kan sitte selv. Ettåringen ble funnet hengende i en stropp fra barnevogna. Han levde, men var ikke bevisst da han ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus.

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.