Det er ikke lett å være verken hund eller hundeeier lenger i Teheran, Iran. Foto: AP/Vahid Salemi
Del

Brigadegeneral Hossein Rahimi, har forbudt hunder i det offentlige rom i Irans hovedstad, Teheran. Årsaken til dette er at hunden blir sett på som uren i Islam og at den derfor skaper redsel og nervøsitet blant folk, skriver Daily Mail.

Teherans hundeeiere vil derfor fra nå av ikke lenger ha lov til å lufte hunden sin i offentlige områder og parker. De vil i tillegg bli straffet hvis de blir sett fraktende hunden i sin egen bil.

Det var BBC som først rapporterte at politisjefen i Teheran kunngjorde denne meldingen som har blitt forfattet av statsadvokaten i samme by. Det å eie en hund i Iran har foreløpig ikke blitt forbudt etter den islamske revolusjonen i 1979, men hundeeiere har hele tiden vært omstridte.

Hunder er en av en håndfull med ting som ses på som «najis», eller urent, ifølge islamske lover. De andre er blant annet gris, døde kropper, blod, urin og avføring.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Hundeeiere i Iran har opplevd å få hundene sine konfiskerte og for ni år siden ble det forbudt å reklamere for hundeprodukter i iransk media. For fem år siden var det også et forslag om å gi de som gikk tur med hunden sin, 74 piskeslag og ca. 20 000 kroner i bot.

Ifølge Fox news, har den nye loven for hundeeiere i Teheran følgende ordlyd: «Den som spaserer med, eller leker med, dyr som hunder eller apekatter i det offentlige rom, vil skade islamsk kultur og i tillegg forstyrre ro og orden, være uhygienisk, og da spesielt ovenfor kvinner og barn.»


Del