Det er ikke lett å være verken hund eller hundeeier lenger i Teheran, Iran. Foto: AP/Vahid Salemi

Brigadegeneral Hossein Rahimi, har forbudt hunder i det offentlige rom i Irans hovedstad, Teheran. Årsaken til dette er at hunden blir sett på som uren i Islam og at den derfor skaper redsel og nervøsitet blant folk, skriver Daily Mail.

annonse

Teherans hundeeiere vil derfor fra nå av ikke lenger ha lov til å lufte hunden sin i offentlige områder og parker. De vil i tillegg bli straffet hvis de blir sett fraktende hunden i sin egen bil.

Det var BBC som først rapporterte at politisjefen i Teheran kunngjorde denne meldingen som har blitt forfattet av statsadvokaten i samme by. Det å eie en hund i Iran har foreløpig ikke blitt forbudt etter den islamske revolusjonen i 1979, men hundeeiere har hele tiden vært omstridte.

Hunder er en av en håndfull med ting som ses på som «najis», eller urent, ifølge islamske lover. De andre er blant annet gris, døde kropper, blod, urin og avføring.

Hundeeiere i Iran har opplevd å få hundene sine konfiskerte og for ni år siden ble det forbudt å reklamere for hundeprodukter i iransk media. For fem år siden var det også et forslag om å gi de som gikk tur med hunden sin, 74 piskeslag og ca. 20 000 kroner i bot.

annonse
annonse

Ifølge Fox news, har den nye loven for hundeeiere i Teheran følgende ordlyd: «Den som spaserer med, eller leker med, dyr som hunder eller apekatter i det offentlige rom, vil skade islamsk kultur og i tillegg forstyrre ro og orden, være uhygienisk, og da spesielt ovenfor kvinner og barn.»

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.