Det er ikke lett å være verken hund eller hundeeier lenger i Teheran, Iran. Foto: AP/Vahid Salemi
Del saken
 • 1.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Brigadegeneral Hossein Rahimi, har forbudt hunder i det offentlige rom i Irans hovedstad, Teheran. Årsaken til dette er at hunden blir sett på som uren i Islam og at den derfor skaper redsel og nervøsitet blant folk, skriver Daily Mail.

Teherans hundeeiere vil derfor fra nå av ikke lenger ha lov til å lufte hunden sin i offentlige områder og parker. De vil i tillegg bli straffet hvis de blir sett fraktende hunden i sin egen bil.

Det var BBC som først rapporterte at politisjefen i Teheran kunngjorde denne meldingen som har blitt forfattet av statsadvokaten i samme by. Det å eie en hund i Iran har foreløpig ikke blitt forbudt etter den islamske revolusjonen i 1979, men hundeeiere har hele tiden vært omstridte.

Hunder er en av en håndfull med ting som ses på som «najis», eller urent, ifølge islamske lover. De andre er blant annet gris, døde kropper, blod, urin og avføring.

Hundeeiere i Iran har opplevd å få hundene sine konfiskerte og for ni år siden ble det forbudt å reklamere for hundeprodukter i iransk media. For fem år siden var det også et forslag om å gi de som gikk tur med hunden sin, 74 piskeslag og ca. 20 000 kroner i bot.

Ifølge Fox news, har den nye loven for hundeeiere i Teheran følgende ordlyd: «Den som spaserer med, eller leker med, dyr som hunder eller apekatter i det offentlige rom, vil skade islamsk kultur og i tillegg forstyrre ro og orden, være uhygienisk, og da spesielt ovenfor kvinner og barn.»

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]