Sp støtter ikke Ap og SVs krav om pensjonsendringer i privat sektor. Uforståelig, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre og SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Sp støtter ikke Ap og SVs forslag om pensjonsendringer i privat sektor. Uforståelig, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre og SV-leder Audun Lysbakken.

Med støtte fra KrF og Sp, ville forslaget ha fått flertall på Stortinget. Men når innstillingen skal avgis fra finanskomiteen torsdag, er ingen av dem om bord, skriver Dagbladet.

Senterpartiet har i stedet valgt å fremme sitt eget forslag om å utrede saken, noe KrF også fikk inn en formulering om i den ferske regjeringserklæringen.

annonse

– Saken er grundig utredet, og da er det uforståelig at Sp slutter seg til regjeringens beslutning om å utrede. Resultatet er en unødvendig utsettelse som betyr at vanlige folk må vente og taper penger som flertallet har rett på, sier Støre til Dagbladet.

Også SVs Audun Lysbakken kaller Sps posisjon uforståelig. Pensjonsforslaget skal angivelig gi en million arbeidstakere bedre pensjon. SV og Ap ber om at pensjonsopptjeningen skal starte fra første krone man får i lønn og at det gis medlemskap i pensjonsordning for lavere stillingsandeler, yngre arbeidstakere og kortere arbeidsforhold.

– Vi mener man skal ivareta prinsippet om pensjon fra første krone, men det er fornuftig å gjøre dette gjennom et partssammensatt utvalg. Når vi gjør endringer i pensjonssystemet, så har vi tradisjon i Norge for at dette gjøres med utgangspunkt i en bred enighet som kan stå seg over tid, sier Senterpartiets finanspolitiske talsperson Sigbjørn Gjelsvik til Dagbladet.

Det er fortsatt usikkert om regjeringen kommer til å støtte Senterpartiets sitt alternative forslag.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon