Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er innstilt som favoritt til å overta som partileder av elleve av partiets fylkeslag. Til nå har 13 av 16 fylkeslag sagt sitt. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse

Kjell Ingolf Ropstad er nå klar favoritt til å overta som ny leder for KrF. Hele elleve av 13 fylkeslag som hittil har bestemt seg, ønsker ham som ny leder.

annonse

I forrige uke sa både Rogaland, Telemark, Hedmark, Agder og Hordaland ja til å støtte Ropstads kandidatur.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Ifølge NRK har nå også fylkeslagene i Møre og Romsdal, Vestfold, Troms og Finnmark, Sogn og Fjordane, Oslo og Oppland valgt å støtte Ropstad.

Det betyr at 11 av 16 fylkeslag ønsker ham som permanent leder i partiet etter Knut Arild Hareide.

Olaug Bollestad, som fungerer som leder fram til årsmøtet, har sagt at hun ikke ønsker å overta partiledervervet permanent, og en annen favoritt, Hans Olav Syversen, er også ute av dansen etter at han også har avkreftet at han er en aktuell kandidat. Tidligere har Nordland og Akershus fylkeslag gått inn for ham.

annonse
annonse

Syversen er nå blitt statssekretær ved Statsministerens kontor.

Fylkeslagene gir sine innspill inn til valgkomiteen og har frist til 1. februar. Leder i valgkomiteen, Solveig Ege Tengesdal, har tidligere understreket at komiteen legger stor vekt på innspillene fra fylkeslagene, selv om også andre hensyn skal ivaretas.

Buskerud, Trøndelag og Østfold KrF har ennå ikke bestemt seg.

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.