Store deler av USA har denne uken blitt rammet av ekstremkulde fra Arktis. 21 personer har mistet livet som følger av sprengkulda. Nå skal temperaturene skyte brått i været, til vårtemperaturer. Her fra Chicago torsdag denne uken. Foto: Kiichiro Sato / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Minst 21 personer har mistet livet i ekstremkulden i USA, ifølge New York Times. Nå skal imidlertid temperaturene brått stige med opptil 45 grader.

Blant de døde er en 18 år gammel student som ble funnet bevisstløs utenfor universitetet i Iowa. Mannen døde senere på sykehus, ifølge New York Times.

I Chicago har det denne uken vært minus 30 grader. I Ponsford i Minnesota var den opplevde temperaturen minus 54 grader som følge av kulde kombinert med vind.

annonse

Sprengkulden har fått amerikanere til å kle seg i sine varmeste klær, men tidlig neste uke kan de samme amerikanere kanskje nøye seg med en tynn jakke. Temperaturene ventes nemlig å skyte brått i været igjen, noe som kan skape problemer med rør som sprekker, elver som går over sine bredder, og veier som smuldrer opp.

I Rockford i delstaten Illinois ble det torsdag satt ny kulderekord med minus 35 grader celsius. Mandag venter meteorologer at temperaturen her vil stige til 10 plussgrader.

– Jeg tror ikke vi noensinne har sett en så brå temperaturovergang. Tidligere kuldebølger har ikke gått over så raskt. Nå snakker vi om en overgang til vår-aktige temperaturer, sier sjefmeteorolog Jeff Masters i selskapet Weather Underground.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon