Med dette brassesparket scoret Almoez Ali sitt niende mål i asiamesterskapet og ga Qatar ledelsen i finalen mot Japan, som ble vunnet 3-1. Foto: Hassan Ammar, AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Qatar sjokkerte favoritten Japan med 3-1-seier og vant asiamesterskapet i fotball ved hjelp av et øyeblikks magi fra storscorer Almoez Ali.

Den sudanskfødte spissen scoret med et akrobatisk sykkelspark etter bare 12 minutter og ble dermed den første som har scoret ni ganger i en utgave av asialekene.

Mindre enn tre timer før avspark i Abu Dhabi avviste Asias fotballforbund en protest fra vertslandet Forente arabiske emirater, som hevdet at Ali ikke var spilleberettiget for Qatar på grunn av manglende botid i landet. Ali scoret sitt åttende mål og tangerte den gamle rekorden da Qatar vant 4-0 i semifinalen.

annonse

Qatar, som skal arrangere VM-sluttspillet i 2022, har for første gang et slagkraftig landslag i fotball. Det vant alle sine sju kamper i turneringen med sammenlagt 19-1.

Skuffet

Likevel var Japan favoritt i finalen. Landet har fire titler i asiamesterskapet, flere enn noe annet, og jaget den femte tittelen. Japan hadde aldri før tapt en finale i turneringen.

Alis spektakulære åpningsmål sjokkerte japanerne. Med målet la han Ali Daei bak seg. Den iranske legenden scoret åtte mål i 1996.

annonse

Ali holdt på å score igjen ett minutt senere, men skuddet ble blokkert.

Ledelsen ble i stedet doblet i det 27. minutt da Abdelaziz Hatim skrudde ballen i nettet etter forarbeide av Akram Afif, hans 10. assist i turneringen.

VAR-straffe

Japan skuffet sine supportere blant de 36.000 på tribunene, men skapte ny spenning med Takumi Minaminos scoring i det 69. minutt. Det var Qatars første baklengsmål i turneringen, og ble det eneste.

Like etterpå fikk Qatar straffespark etter VAR-gjennomgang, og Afif fastsatte resultatet.

Qatar vant sluttspillet selv om laget måtte greie seg uten egne supportere og hadde publikum mot seg i kamp etter kamp. Folk fra Qatar får ikke reise inn i Emiratene eller andre land i regionen som er i diplomatisk konflikt med landet.

Qatar er bare nummer 93 på FIFA-rankingen, 43 plasser under Japan.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon