Marianne Borgen (SV). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Styret i Oslo Ap mener partiet bør gå til valg med Marianne Borgen fra SV som ordførerkandidat og fremmer ingen forslag til kandidater fra eget parti.

annonse

Samtidig innstiller de Raymond Johansen som partiets kandidat til posisjonen som byrådsleder i den norske hovedstaden, melder NRK.

Borgen har vært sittende ordfører i Oslo og Raymond Johansen sittende byrådsleder siden SV, MDG og Ap med støtte fra Rødt sikret seg flertall i Oslos bystyre og dannet et rødgrønt byråd etter kommunevalget i 2015.

Forslaget fra styret i Oslo Ap for kommune- og fylkestingsvalget 2019 skal nå sendes til partilagene på høring.

– Vi synes det er naturlig at vi i god tid før valget avklarer at vi synes Marianne Borgen, som har vært ordfører de fire siste årene, også bør være det etter valget i 2019, sier fylkesleder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti til NRK.

– Vi mener det er viktig at vi gir et tydelig signal om at det samarbeidet Arbeiderpartiet har inngått med SV og MDG i byråd denne perioden, er en koalisjon vi trives godt i, sier han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.