Illustrasjonsbilde. Barcelona, Spania. Foto: REUTERS/Albert Gea
annonse
annonse

En 48 år gammel nordmann er pågrepet i Marbella i Spania. Mannen har vært internasjonalt etterlyst siden 2015.

Økokrim bekrefter pågripelsen overfor VG.

Mannen ble i 2015 dømt til fengsel i to år og åtte måneder i den såkalte Iveland-saken. Det dreide seg om bankbedragerier av 36,5 millioner kroner knyttet til hytteprosjekter i sørlandskommunen Iveland. Mannen har blitt omtalt som en tidligere forretningspartner av Nokas-dømte David Toska.

annonse

Han møtte aldri til soning og har vært internasjonalt etterlyst. Mannen har også en narkotikadom som heller ikke er ferdig sonet.

– Han har til gode å sone fem år og fire måneder. Det har vært viktig for oss å pågripe ham. Vi har prioritert å forfølge ham og andre personer som unndrar seg. Man skal ikke kunne stikke av til utlandet og tro at det løser alle problemer, sier førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim til VG.

Mannen ble pågrepet mens han kjørte rundt i Marbella utenfor Malaga, melder spanske medier.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon