annonse
annonse

For første gang på 20 år gikk antall mottakere av barnetrygd ned i 2018. Årsaken er at det er nedgang i antall fødsler i Norge.

Ved utgangen av desember var det 670.940 mottakere av barnetrygd i Norge. Det er 2.139 færre enn på samme tidspunkt året før, viser statistikken fra Nav.

– I 2018 stanset den langvarige veksten vi har sett i antall mottakere av barnetrygd. Dette henger sammen med at det siden 2009 har vært en nedgang i fødselstallet i Norge, sier statistikksjef Ulf Andersen i Nav i en pressemelding.

annonse

Reduksjonen tilsvarer en nedgang på 0,3 prosent, og nedgangen har utelukkende funnet sted blant kvinner. Blant kvinnelige mottakere var nedgangen på 0,6 prosent, mens det blant menn gikk opp med 1,7 prosent i samme periode.

Det er en økning blant mannlige mottakere av barnetrygd. Det forklarer Nav med at det er et økt antall mannlige utenlandske statsborgere som jobber i Norge og har rett til barnetrygd, samt at flere av dem som skilles velger delt bosted og dermed deler barnetrygden mellom seg.

Også alderen mottakerne av barnetrygd har steget. Det henger sammen med at gjennomsnittsalderen for førstegangsfødende kvinner har økt de siste årene.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon