Lan Marie Nguyen Berg, byråd for miljø og samferdsel, Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 • 662
 •  
 •  
 •  
 •  

I 2017 fjernet byrådet parkeringer i området med stor stil. Året etter er det målt en kraftig nedgang på 1,1 millioner færre besøkende i antallet besøkende i Oslos hovedgate, Karl Johan.

– Disse tallene viser at nedgangen er permanent. Dette kan bare skyldes bortfallet av parkeringsplasser, sier Carl Erik Krefting, styreleder for Byfolk, til Nettavisen.

I løpet av 2017 forsvant 350 parkeringsplasser fra Oslo sentrum. Krefting er ikke i tvil om at dette i stor grad er grunnen til bortfallet:

– For noen måneder siden kunne man alltids ha tenkt at dette skyldes en kald vinter og en varm sommer, slik vi hadde i fjor. Nå ser vi at nedgangen startet med en gang parkeringsplassene forsvant og som bare har fortsatt.

Nettavisen har  snakket med en rekke butikkeiere som har lagt ned butikker i Oslo sentrum den siste tiden, blant annet flere barnebutikker. De peker på mangel på parkeringsplasser som en hovedårsak:

– Først forsvant parkeringene og så forsvant kundene, jeg tror du kan si det sånn, uttalte daglig leder i Airport Retail Group, Hans Kristian Melbye, som la ned butikken Ralph Lauren Kids i fjor.

Usikkerhet
Oslo kommune har selv gjennomført en folketelling i Oslo sentrum i regi Sweco som viser en oppgang på ti prosent fra 2017 til 2018, altså en helt annet trend enn tellingen til Promenaden.

Byråd Hanna Marcussen (MDG) sier tallene er usikre:
– Jeg forholder meg til de undersøkelsene og tallene jeg blir forelagt. Oslo kommune vil også gjøre flere undersøkelser av aktivitetene i sentrum fremover, noe som forhåpentlig vil gi oss et mer utfyllende bilde

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 662
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]