Illustrasjonsbilde. (AP Foto/Nariman El-Mofty, File)
annonse

«Det var ikke noe religiøst i forbindelse med drapet», sa Samir Kouider i den franske retten der han ble dømt til 30 år i fengsel for drapet på sin søsters franske, ikke-muslimske kjæreste, 21 år gamle Kevin Roudesly. Han forsvarte bare familien, sa han, og det hadde ingenting med religion å gjøre.

annonse
annonse

Etter å ha levert flere forskjellige versjoner av historien siden arrestasjonen på nyttårsaften 2013, fortalte Kouider denne helgen retten at han hadde vist seg utenfor Roudeslys hjem i Avignon den 28. desember med sikte på å finne sin yngre søster Imène, etter at hun løp vekk fra tantens hus to dager tidligere, skriver Breitbart.

annonse

Kouider hevdet at han ikke visste at Imène var i Kevins hus, og heller ikke at paret hadde blitt enige om å fornye deres romantiske forhold.

Senere møtte han Kevin, og i retten fortalte han at de begynte å slåss om en mobiltelefon da han med et uhell kom i skade for å stikke Kevin i beinet med en kniv. Slåsskampen akselererte og endte med drap.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Tidligere hadde Kouider fortalt at kniven tilhørte Kevin, men i retten denne helgen fortalte han at han hadde tatt den fra en ung mann med kallenavnet «Moustic» for å sikre at hans venn «ikke gjorde noe dumt», skriver den franske avisen La Provence som Breitbart siterer.

Den tiltalte insisterte i retten på at han ikke hadde hatt som intensjon å drepe Kevin, og at han bare utførte de dødelige handlinger «i øyeblikkets raseri». Det ble motsagt av rettsmedisinske bevis.

Kouider avviste anklagen om at mordet var en forbrytelse som var drevet av rasisme, men innrømmet at han og hans tante nektet å akseptere Imènes forhold til Kevin på grunnlag at han var «fransk og ikke-muslimsk», ifølge den franske avisen. Likevel, ifølge Sami Kouider: Drapet hadde ingenting med æresdrap å gjøre, og ingenting med religion.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.