Illustrasjonsbilde. (AP Foto/Nariman El-Mofty, File)
annonse
annonse

«Det var ikke noe religiøst i forbindelse med drapet», sa Samir Kouider i den franske retten der han ble dømt til 30 år i fengsel for drapet på sin søsters franske, ikke-muslimske kjæreste, 21 år gamle Kevin Roudesly. Han forsvarte bare familien, sa han, og det hadde ingenting med religion å gjøre.

Etter å ha levert flere forskjellige versjoner av historien siden arrestasjonen på nyttårsaften 2013, fortalte Kouider denne helgen retten at han hadde vist seg utenfor Roudeslys hjem i Avignon den 28. desember med sikte på å finne sin yngre søster Imène, etter at hun løp vekk fra tantens hus to dager tidligere, skriver Breitbart.

Kouider hevdet at han ikke visste at Imène var i Kevins hus, og heller ikke at paret hadde blitt enige om å fornye deres romantiske forhold.

annonse

Senere møtte han Kevin, og i retten fortalte han at de begynte å slåss om en mobiltelefon da han med et uhell kom i skade for å stikke Kevin i beinet med en kniv. Slåsskampen akselererte og endte med drap.

Tidligere hadde Kouider fortalt at kniven tilhørte Kevin, men i retten denne helgen fortalte han at han hadde tatt den fra en ung mann med kallenavnet «Moustic» for å sikre at hans venn «ikke gjorde noe dumt», skriver den franske avisen La Provence som Breitbart siterer.

Den tiltalte insisterte i retten på at han ikke hadde hatt som intensjon å drepe Kevin, og at han bare utførte de dødelige handlinger «i øyeblikkets raseri». Det ble motsagt av rettsmedisinske bevis.

Kouider avviste anklagen om at mordet var en forbrytelse som var drevet av rasisme, men innrømmet at han og hans tante nektet å akseptere Imènes forhold til Kevin på grunnlag at han var «fransk og ikke-muslimsk», ifølge den franske avisen. Likevel, ifølge Sami Kouider: Drapet hadde ingenting med æresdrap å gjøre, og ingenting med religion.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon