Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen. Foto: REUTERS/Denis Balibouse
annonse
annonse

Igjen er tiden kommet for FN og Flyktninghjelpen å snakke stygt om mennesker som sier nei takk til drastiske demografiske endringer.

FNs høykomissær for flyktninger, Filippo Grandi, og Flyktninghjelpens Jan Egeland og Pål Nesse gikk forleden dag til frontalangrep på innvandringskritikere i en artikkel i tabloidavisen VG. De er skamløst uredelige i sin argumentasjon. Deres fremstilling av innvandring som et synonym til flyktninghjelp har ikke rot i virkeligheten. 

Filippo Grandi trekker frem at en av fire i Libanon er flyktninger, og det er selvfølgelig et viktig poeng. Men det er ikke et argument for mer flyktning- og asylinnavndring til Norge. Det sier tvert imot noe om hvor vi bør sette inn støtet. Libanon trenger vår hjelp. 

annonse

Når man hører innvandringsentusiastene snakke om nærområdene, så skulle man tro at flyktningene der nede lider, på grunn av plassmangel. Det er selvfølgelig ikke det som er problemet. Det er mangel på ressurser. Mangel på mat, sanitære forhold, skoler og andre grunnleggende behov alle disse millionene måtte ha. Ressurser vi i stedet bruker på å hjelpe et langt mindre antall personer i Norge. De som ifølge raddisene «flykter for sine liv» når de krysser grensen fra Sverige.

Hadde disse raddisene i FN og i Flyktninghjelpen virkelig vært opptatt av å løse problemene for flest mulig mennesker hadde de ønsket at vi skulle legge pengene våre der de strekker lengst, i stedet for å bruke enorme summer på bidrag og annet til mennesker vi like gjerne kunne ha hjulpet i et annet land, nærmere der de opprinnelig kom fra, til en brøkdel av prisen. 

Ifølge høykomissæren for flyktninger har det i Europa «blitt et fiendtlig politisk klima». Det er ikke måte på hvor forferdelig det er, at vi europeere etter mange år med en ekstrem innvandring, som forandrer alt ved våre samfunn i dramatisk fart, endelig begynner å forstå at våre nasjoner ikke vil tåle de drastiske demografiske endringene, og går inn for å legge om flyktninghjelpen.

annonse

Les også: Vi er naive. Igjen og igjen

Hvordan er det med viljen til å akseptere en så massiv innvandring, som vi har hatt de siste tiårene, i andre land utenfor Vesten, Filippo Grandi? Er det virkelig Europa som bør skjelles ut for mangel på vilje til å hjelpe, etter mange år med innvandring, der vi har ofret våre krav, gitt av oss selv og forsørget mennesker som har kommer hit? Er det noen som kan se for seg Saudi-Arabia, Kina eller Mexico gjøre det samme? Når skal FN-pampene slutte med de lave forventningers rasisme, og holde ikke-vestlige land til den samme standarden man holder vestlige land til?

Jan Egeland mener for fulleste alvor at Norge burde se til Canada. Landet er beskyttet fra irregulær innvandring fra Midtøsten og Afrika av et stort hav, og trenger ikke å forholde seg til den samme virkeligheten som vi gjør i Europa. De kan håndplukke sine innvandrere. På hvilken måte kan de sammenlignes med oss?

Årsaken til at Canada blir nevnt er nok at landet har blitt beryktet for sin «progressive» agenda de siste årene. Landet statsminister Justin Trudeau, som Egeland hyller, mener at man bør si «peoplekind» i stedet for «mankind» for å være inkluderende. Han har til og med sagt at Canada ikke har noen grunnleggende identitet. Det er lett å forstå hvorfor dette appellerer til Egeland.

Og ifølge Egelands kollega Pål Nesse må vi ta imot migranter fordi det er behov for arbeidskraft i mange sektorer. Har han ikke fulgt med i det hele tatt? Vi har ikke bruk for mer ukvalifisert arbeidskraft. Dette er gammelt nytt. 

De som dessuten rammes hardest av slik innvandring er de fattigste i vårt samfunn. Det er de som får det tøffere, med mer konkurranse på arbeidsmarkedet og press på sine lønninger. De rike får billigere vaskehjelper og lavere lønnsutgifter for sine ansatte. 

Hvor er de kritiske spørsmålene fra VGs journalister, når Nesse får fremme en slik påstand? Hvorfor er det ingen som påpeker for FN-pampen Grandi, at Norge har vært et av verdens mest generøse land i lange tider? VG har ikke gjort jobben sin. De har i stedet agert som ukritisk talerør for disse menneskene og deres radikale ideer.

Les også: SSB bekrefter igjen at innvandringen er et pengesluk

annonse

Vi har holdt på i årevis med en innvandringspolitikk der vi har betalt enorme summer for å hjelpe en forsvinnende liten andel mennesker i det store bildet, og det koster oss stadig mer av tryggheten vår, og stadig mer av våre skattepenger. Det går ikke i lengden, om vi vil forbli en trygg velferdsstat. 

Egeland tar feil om innvandringskritikere som et høylytt mindretall. 43 prosent av nordmennene ønsker færre asylsøkere. 55 prosent mener at innvandringen leder til mer utrygghet og 47 prosent ser innvandringen som en trussel for velferden. Alt dette ifølge Integreringsbarometeret 2018. 

Noen få av oss våger å heve stemmen og ytre disse bekymringene. Vi blir straffet med demonisering, og fremstilt som nazister, av mennesker som ikke en gang gidder å sette seg ordentlig inn i hva folk mener om deres lands fremtid. Vi har fått nok av det nå. Hanskene er av.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon