Dette bilde av en kryssermissil av typen Hoveizeh ble lørdag lagt ut av det iranske forsvarsdepartementet. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Iran har gjennomført en test av en ny kryssermissil, og testen var vellykket, opplyser myndighetene.

annonse

Kryssermissilet har en rekkevidde på 1.350 kilometer, og under lørdagens test tilbakela den om lag 1.200 kilometer, kunngjorde forsvarsminister Amir Hatami ifølge statlig iransk TV.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– Den kan klargjøres på svært kort tid og fly i veldig lav høyde, sa Hatami.

Missiltesten var en del av Irans feiring av 40-årsjubileet for den islamske revolusjonen.

Iran har frivillig gått med på at deres missiler ikke skal ha en større rekkevidde enn 2.000 kilometer. Det er likevel langt nok til å nå mål både i Israel og Vestens baser i Midtøsten.

annonse
annonse

USA og dets allierte anklager imidlertid Iran for å forsøke å utvikle missiler som også kan nå Europa. Det avviser iranske myndigheter.

– Iran har ingen intensjoner om å utvide rekkevidden til våre missiler, sa lederen for landets nasjonale sikkerhetsråd tidligere denne uken.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.