Illustrasjonsbilde. Foto: Are Føli / NTB scanpix
annonse
annonse

Klimarealistenes lesere har kåret fjorårets største klimaskremsel og ikke uventet har NRK seiret i en knallhard konkurranse om det sprøeste klimaoppslaget, med deltagelse fra andre medier som NTB, VG, Dagbladet, Aftenposten, Dagsavisen og flere andre.

Inspirasjonen til tevlingen kommer fra Storbritannia hvor GWPF ved årskiftet arrangerte en lignende konkurranse. Britene ble i 2018 servert mange besynderlige klimaeventyr, et av dem at en liten økning i global temperatur gjør det mer sannsynlig at folk tisser i senga, men vinnerhistorien vestpå var et oppslag om blåhvalen som grunnet klimaendringer må synge høyere her og nå for å overdøve støyen fra isen i Arktis som brekker opp.

Medias klimaeventyr er vanligvis strukturert slik at profetiene først går i oppfyllelse langt inn i framtiden, slik at forfatteren slipper å bli stilt ut til spott og spe når profetien feiler. Men at historien om blåhvalens sang var oppspinn kunne hvem som helst finne ut av der og da.

annonse

Vinneren ble NRKs Folkeopplysningen

Folkeopplysningens siste program om klimaendringer, ble en suveren vinner i Norge, foreslått av flere lesere. Kringkastet 3.oktober. Se her for en akademisk kritikk.

Dette programmet hadde alt, bortsett fra folkeopplysning. Sjikane av naturvitere, ad hominem argumentasjon, sensurering av alle viktige poeng fra de man hadde invitert inn i studio, grov forfalskning av klodens temperatur over tusener av år, og en klart subjektiv fysiker i rollen som manipulator.

Misbruk at indoktrinerte barn

annonse

Leserne var unisont fordømmende mht NRKs misbruk av små barn i programmet. Dette er kringkasting av en type man normalt bare ser i land Norge ikke pleier å sammenligne seg med, men pussig nok har ingen medlemmer av kringkastingsrådet reagert på forholdet. Samtidig har barneombudet vært fullstendig fraværende.

Illustrasjonen her viser hvordan fysikeren som ledet programmet forfalsker global temperatur over tusener av år. Middelhavstemperaturen i Norge i bronsealderen (+3-4 C) er borte, det samme er varmen i vikingetiden og kulden i den lille istiden. Her selges budskapet om den truende menneskeskapte oppvarmingen til tross for det var opptil 1 grad varmere for tusen år siden. Og til tross for at det inntraff en varmepause i 1998, ifølge klimapanelet.

Dette programmet har også et uvanlig bakteppe. De siste tre minuttene var ikke en del av de originale opptakene til programmet, men et resultat av at NRK krøp til korset og rettet de groveste feilene etter å ha mottatt et advokatforfattet brev fra Klimarealistene.

Ingen av barna i programmet har altså opplevd global oppvarming i sin levetid, og det er muligens dette en av innsenderne tenker på når han skriver følgende til oss: «Det er ikke til å tro at man får seg til å synke så dypt, for de vet at de lyver».

Dette innlegget ble først ble publisert hos Klimarealistene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon