Yama Wolasmal til høyre. Skjermbilde NRK TV.

– Dette er ikke den vanlige sjikanen jeg utsettes for på nettet. Her krysset man en grense, og det er derfor jeg reagerer, sier NRK-anker Yama Wolasmal.

annonse

Bakgrunnen er en gjengivelse av en forskningsartikkel fra Thomas Hegghammer om jihadismens framvekst i Skandinavia på 1980-tallet.

«Hegghammer trekker også frem det som nok er et ukjent faktum for mange nordmenn, at mannen som drev denne informasjonsvirksomheten var Mohammed Wolasmal, faren til NRK-profilen Yama Wolasmal,» skrev redaksjonssjef Lars Akerhaug i artikkelen Den sjokkerende historien om hvordan Norge åpnet døren for radikal islam publisert på Resett torsdag 31. januar.

Wolasmal reagerer

– I min jobb kommer jeg ut for nedrige angrep om jobben jeg gjør, min person, opprinnelse, hudfarge og religion. Jeg lar ikke det gå inn på meg. Men når familien min, som har lidd under trusler fra islamister og jihadister, blir satt i bås med dem, må jeg reagere, sier han til Dagbladet.

På Facebook fredag kveld skrev Wolasmal blant annet:

– Resett har klippet og limt kreativt fra Thomas Hegghammers ferske forskningsrapport om skandinaviske jihadister. Her insinueres det langt på vei at min far, som drev en afghansk motstandsavis på 1980-tallet, fungerte som et talerør for jihadister.

– To av mine søsken har tjenestegjort med norske soldater i Afghanistan og risikert livene sine for Norge i kampen mot ekstremister. Derfor blir vi oppgitt som familie når vi kobles til slike grupperinger.

– Går for langt

– Det er hyggelig med omtale av egen forskning, og det er lov å spisse vinklingen, men jeg synes Lars Akerhaug her går for langt. Jeg kjenner meg ikke igjen i innholdet og mener Lars insinuerer ting det ikke er belegg for, sier originalartikkelens forfatter Thomas Hegghammer.

– Kommentaren framstår delvis som en hit piece på Yama Wolasmal, og det har jeg lite sans for.

Lars Akerhaug henviser til sine svar på sosiale medier, som Dagbladet gjengir:

– Dette er ingen hit piece. Jeg har aldri antydet at Yama Wolasmal skulle være noen islamist eller liknende. Jeg synes det var en interessant tilleggsopplysning når faren hans først ble omtalt, ikke noe mer eller mindre enn det», skriver Akerhaug.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.