Illustrasjonsbilde. (AP Foto/Charles Krupa)
annonse
annonse

Den islamske kulturforeningen i Karlskrona kan fortsette å rope ut sine bønner fra moskeen i Kungsmarken i Karlskrona under fredagsbønnen. Moskeen i Karlskrona har nå alle tillatelsene som trengs fra politiet og kommunen. Sverigedemokratene foreslo i bystyret at «ingen religiøse utrop kan gjøres på offentlige steder», men ble nedstemt.

Sverigedemokratene mener at religionsfrihet også betyr en rett til å unngå å høre religiøse budskap, som eksempelvis en bønn. «Man bør ikke påtvinges», sier Robert Andersson (SD) til Sveriges Radio.

Flere medlemmer hevdet at spørsmålet om religionsfrihet ikke kan løses ved å endre den lokale ordningen. «Jeg tror at avvik og begrensninger av religiøs frihet tilhører riksdagen. Vi kan ikke ha en religiøs frihet i Karlskrona og ikke et annet sted», sier Börje Dovstad (L).

annonse

Sverigedemokratene fikk støtte for sitt forslag fra Moderatene og det kristelig demokratiske partiet, men tapte med 39 mot 29 stemmer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon