Illustrasjonsbilde. (AP Foto/Charles Krupa)

Den islamske kulturforeningen i Karlskrona kan fortsette å rope ut sine bønner fra moskeen i Kungsmarken i Karlskrona under fredagsbønnen. Moskeen i Karlskrona har nå alle tillatelsene som trengs fra politiet og kommunen. Sverigedemokratene foreslo i bystyret at «ingen religiøse utrop kan gjøres på offentlige steder», men ble nedstemt.

annonse

Sverigedemokratene mener at religionsfrihet også betyr en rett til å unngå å høre religiøse budskap, som eksempelvis en bønn. «Man bør ikke påtvinges», sier Robert Andersson (SD) til Sveriges Radio.

Flere medlemmer hevdet at spørsmålet om religionsfrihet ikke kan løses ved å endre den lokale ordningen. «Jeg tror at avvik og begrensninger av religiøs frihet tilhører riksdagen. Vi kan ikke ha en religiøs frihet i Karlskrona og ikke et annet sted», sier Börje Dovstad (L).

Sverigedemokratene fikk støtte for sitt forslag fra Moderatene og det kristelig demokratiske partiet, men tapte med 39 mot 29 stemmer.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.