Illustrasjonsbilde. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Mennene det er snakk om anses som svært farlige, og begår nye lovbrudd mens de venter på å sone i fengsel.

annonse
annonse

– Vi har full forståelse for at folk reagerer, sier politiet til TV2.

annonse

På ettermiddagen 16. september i 2015 kjørte en mann i 50-årene bilen sin inn på en parkeringsplass på Holmlia. Der ble han overfalt og mishandlet av flere helt fremmede personer, beskyldt for å ha stjålet en bag med «noe verdifullt».

Mannen forsøkte å stikke av, men ble innhentet og slått bevisstløs med balltre og jernstang. Hendene ble stripset og mannen lagt i bagasjerommet på sin egen BMW X5.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Dømt, anket – og satt fri

I januar 2018 satt fire menn og en kvinne på tiltalebenken i Oslo tingrett. De ble alle dømt til lange fengselsstraffer, men anket.

Saken ble behandlet av lagmannsretten, og i november forelå det endelig en rettskraftig dom: Mens kvinnen og en av mennene ble frikjent, fikk de to øvrige mennene flere år i fengsel. De er begge tilknyttet Holmlia-gjengen Young Bloods.

Drapsforsøk og narkotikasalg

Mens politiet, påtalemyndigheten og to domstoler har brukt tid på behandlingen av saken, har de to mennene brukt ventetiden til å begå nye lovbrudd, mener politiet.

Natt til søndag 20. januar skal den ene mannen ha skutt en annen mann i beinet under en konsert i Eventhallen. Han er nå siktet for drapsforsøk.

Politiet: – Vil bli bedre

– Vi jobber for å få til raskere overføring på soning for prioriterte kriminelle. Det er noe vi ønsker å bli bedre på, sier påtaleleder Beate Brinch Sand i Oslo politidistrikt til TV 2.

Når man har brukt mye ressurser på å etterforske og straffeforfølge disse mennene – hva tror du folk tenker om at de ikke blir overført på soning umiddelbart etter en dom? 

– Jeg har full forståelse for at folk reagerer på det og er opptatt av at folk som begår alvorlig kriminalitet, blir varetektsfengslet eller overført på soning, sier Sand.

 

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.