Laurent Gbagbo, tidligere president i Elfenbenskysten får bo i Belgia mens han er prøveløslatt fra Den internasjonale straffedomstolen ICC: Arkivfoto: Aristide Bodegla / AP / NTB scanpix
annonse

Elfenbenskystens ekspresident Laurent Gbagbo flytter til Belgia etter at han ble midlertidig løslatt av Den internasjonale straffedomstolen ICC.

annonse

Gbagbo ble løslatt etter at han i januar overraskende ble frikjent for anklager om forbrytelser mot menneskeheten under voldsbølgen som kostet rundt 3.000 mennesker livet i hjemlandet i 2010 og 2011.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Som en del av løslatelsesvilkårene får ikke Gbagbo forlate det landet som har lovet å ta imot ham. Han må også møte opp i domstolen igjen når ICC innkaller til nye rettsmøter

Lørdag ble det kjent at det er Belgia som skal ta imot ekspresidenten, som har sittet i varetekt i Haag i nabolandet Nederland siden han ble pågrepet av hæren i Elfenbenskysten i 2011. Belgia sier Gbagbo får bosette seg i landet inntil videre fordi en av hans koner og en sønn bor i Brussel.

annonse
Reklame

– Vi har kommet fram til at han kan få bo i Belgia mens han er prøveløslatt, sier Belgias utenriksminister Didier Reynder og legger til at ekspresidenten vil være under overvåking.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.