Fergen Bastø II har fått motorstans i Bjørnafjorden i Hordaland. Arkivfoto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse

Fergen Bastø II på sambandet Halhjem-Sandvikvåg på E39 fikk søndag motorstans i Bjørnafjorden. Fergen med 102 passasjerer må taues til land, men det tar tid.

annonse
annonse

Klokken 13.49, om lag 20 minutter etter avgang fra Halhjem, fikk Hovedredningssentralen i Sør-Norge melding om at fergen hadde fått stans.

annonse

To mindre slepebåter begynte med å slepe fergen tilbake til Halhjem rundt klokka 15.10, men oppgaven ble for stor for disse båtene, ifølge Bergens Tidende.

En større slepebåt ankom ved 16.30-tiden. Klokken 17, over tre timer etter at fergen fikk stans, var passasjerene ennå ikke kommet i land.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Vegtrafikksentralen opplyser til NRK at reserverfergen MF Marsteinen er satt inn på sambandet. Den holder ikke like høy fart, og det blir dermed kanselleringer og forsinkelser på ferjestrekningen utover ettermiddagen og kvelden søndag.

Torghatten Nord overtok driften av sambandet ved nyttår og problemene har siden stått i kø for rederiet. Fergene de skal bruke på sambandet er forsinket fra verftet, og selskapet har derfor leid inn fire ferger i mellomtiden. Det har ført til en rekke kanselleringer. Bastø II er en av de innleide fergene.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.